Ingrediencie

cca 4 porcie

400gmúky

2 PLmletých mandlí

2 PLSweetFamily hnedého cukru

4vajcia

800-900 mlmlieka

2 dcloleja

4väčšie broskyne

0,5 dclamaretta

SweetFamily hnedý alebo trstinový cukor (množstvo podľa toho, aké sladké sú broskyne)

1 člmletej škorice

voda

Mandľové palacinky s broskyňami a amarettom

Recepty Fresshion - 10.01.2019 15:48  

Vo väčšej mise zmiešame ingrediencie na cesto - múku, cukor, mandle, vajcia a olej, mlieka dáme najskôr okolo 700 ml a potom pridáme zvyšok, podľa toho aké je cesto husté - malo by byt tekuté, no zároveň nie príliš. Na panvicu dáme kvapku oleja, ja dávam iba pod prvú palacinku, ostatné sa potom nelepia. Na jednu palacinku použijem cca 3/4 naberačky cesta, tak aby bola palacinka čo najtenšia (množstvo však závisí od veľkosti vašej panvice).

Palacinky pečieme z oboch strán do zlatej farby. Keď máme palacinky hotové pripravíme si broskyňový rozvar. Broskyne nakrájame na malé kocky a dáme spolu asi s 1/2 hrnčekom vody do hrnca. Keď voda začne vrieť pridáme cukor a 1 čl škorice a necháme na miernom plameni bublať niekoľko minút, kým broskyne nezmäknú a rozvar nezačne hustnúť. Pridáme amaretto a premiešame. Odstavíme. Palacinky môžeme naplniť napríklad tvarohom, alebo ich nechať len tak, prázdne a na vrch dať ešte horúci rozvar. Posypať práškovým cukorm alebo lupienkami mandlí. Sú skvelým letným obedom alebo dezertom.

 

Komentáre

 
 

Podobné články