Kysnuté buchty s jahodami

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

  • 500g polohrubej múky
  • 40g čerstvého droždia
  • 600ml mlieka
  • 50ml oleja
  • 2 lyžice Sweet family kryštálového cukru
  • 1 lyžička soli
  • 2 žĺtka
  • čerstvé jahody podľa potreby
  • jahodový lekvár

Postup

Najprv si pripravíme cesto. V malej miske si trocha zohrejeme 100 ml mlieka, pridáme 1 lyžicu cukru a droždie. Do veľkej misy dáme ostatné suroviny a pridáme už hotový kvások. Vypracujeme rukou cesto a keď už je kompaktné, tak ručným mixérom s metličkami na cesto ho ďalej miešame asi 7 minút, kým nie je nadýchané a jemne sa neodlepuje od stien misky. Potom ho prikryjeme utierkou a necháme ho asi hodinu nakysnúť, kým sa dvojnásobne zväčší. Medzitým jahody umyjeme, nakrájame na menšie kúsky. Stredný hlbší plech vymastíme olejom.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do štvorca, nakrájame na obdĺžniky. Do stredu každého obdĺžnika dáme lyžičku tuhšieho jahodového lekváru a 2 – 3 na kúsky nakrájané jahody a zrolujeme. Ukladáme tesne vedľa seba do plechu. Necháme chvíľu postáť a potom dôkladne každú buchtu v plechu potrieme olejom, zboku aj spredu (tak sa nám po upečení dokonale oddelia). Vrch potrieme vyšľahaným vajíčkom. Dáme piecť na 190°C na cca 25-30 minút. Po upečení vyberieme z rúry, pár minút necháme odstáť a potom vyklopíme z plechu a opatrne pooddeľujeme buchty. Podávame posypané práškovým cukrom.

Zdieľať

Vložiť komentár