Minicheesecakes s jablkami v karamele

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

  • 200g keksíkov (ja som použila mix kakaových Bebe dobré ráno a týchto ovsených z M&S)
  • 250g mäkkého tvarohu (takého vo vaničke)
  • 100g krémového syra typu Philadelphia alebo smotanovej nátierky (napr. Bánovecká)
  • 75g SweetFamily kryštálového cukru
  • 80g masla
  • 3 tvrdé zelené jablká
  • 1/2 plechovky karamelového salka
  • 1 škoricový cukor
  • 1 vajce
  • trochu citrónovej šťavy

Postup

Rozdrvíme si keksíky (ja na to používam sekáčik, ktorý som mala v balení s mixérom), zmiešame ich s roztopeným maslom a túto hmotu utlačíme veľkou lyžicou na spodok košíčkov. Vo väčšej mise vyšľaháme vajce s cukrom, pridáme tvaroh so syrom/nátierkou a vzniknutý krém dochutíme citrónovou šťavou. Navrstvíme ho na keksíkovu hmotu a dáme piecť do rúry vyhriatej na 160 stupňov.

Čískejky pečieme zhruba 20 minút, no pre istotu to priebežne kontrolujeme. To, že sú akurát upečené zistíme tak, že budú na dotyk pevné, no v strede stále trasľavé. Medzitým si pripravíme jablká v karamele. Jablká nakrájame na malé kúsky, zmiešame so škoricovým cukrom, roztopeným salkom (stačí mu pár sekúnd v mikrovlnke) a odložíme bokom.

Upečené čískejky necháme vychladnúť, ozdobíme jablkami a vychutnávame tú na jazyku rozplývajúcu sa chuť!

Zdieľať

Vložiť komentár