Smotanová torta s malinami

Uložiť

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

Korpus:

  • 170g krupicového cukru
  • 230g hladkej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 6 vajec
  • 6PL oleja
  • 3PL teplej vody

Plnka:

  • 500g malín
  • 250g mascarpone
  • 1 vanilkový cukor
  • 100g práškového cukru
  • 250g roztierateľného tvarohu
  • 200g kyslej smotany
  • 250g sladkej smotany 33%

Korpus:

Žĺtky od bielkov si oddelíme. Žĺtka spolu s olejom, cukrom a vodou vyšľaháme do svetlej peny. Jemne primiešame hladkú múku. Nakoniec zľahka primiešame aj vyšľahané bielky. Pripravené cesto nalejeme do formy s priemerom 26 cm a pečieme 30 minút pri 180°C

Plnka:

Všetky ingrediencie spolu zmiešame okrem malín. Upečený korpus si prekrojíme na dva rovnaké diely a jeden uložíme na dno formy 26 cm. Na korpus nalejeme polovicu smotanovej plnky a naukladáme na ňu polovicu z malín. Jemne ich popritláčame do plnky a prikryjeme druhým dielom korpusu. Zvyšnú plnku nalejeme na vrchný korpus a necháme vychladiť pár hodín. Po vychladení tortu dozdobíme čerstvými malinami a posypeme práškovým cukrom.

Zdieľať

Vložiť komentár