Crumble s nektárinkami a malinami

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Obľúbené ovocie posypané chrumkavou mrveničkou z cesta – to je crumble. Tento rýchly recept je možné variovať podľa vlastnej chuti a fantázie, pričom si ho môžete dopriať ako sladkú bodku po výdatnom obede, ale padne vhod pokojne aj na raňajky. Vyskúšajte prípravu spolu s nami, postup je skutočne jednoduchý.

Ingrediencie

  • 8ks nektáriniek
  • 250g čerstvých malín
  • 1PL kukuričného škrobu
  • 2PL krupicového cukru

Mrvenička:

  • 60g hladkej múky
  • 60g ovsených vločiek
  • 60g studeného masla
  • 60g trstinového cukru
  • štipka soli

* Z uvedeného množstva pripravíte približne 6 – 8 porcií.

Postup:

  • Nektárinky umyjeme, zbavíme kôstky a nakrájame na mesiačiky.
  • Pridáme k nim umyté maliny, škrob, cukor a premiešame.
  • Presunieme do okrúhlej zapekacej formy s priemerom približne 24 cm.
  • Mrveničku pripravíme zmiešaním všetkých surovín na sypkú zmes.
  • Ovocnú zmes následne posypeme mrveničkou.
  • Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 30 minút.

Dobré rady na záver:

  • Na prípravu mrveničky môžete použiť rôzne suroviny, ako napríklad oriešky, mak, kokos, kakao a mnohé iné. Zvoľte kombináciu, ktorá ulahodí vašej chuti.
  • Mrveničku môžete pomrviť medzi prstami, prípadne dať pomlieť do mixéra.
  • Pokiaľ vám časť mrveničky zvýši, môžete ju vložiť do uzatvárateľného vrecka alebo misky a dať zamraziť.
  • Crumble je vynikajúci v kombinácii s rôznym ovocím, môžete použiť jahody, jablká, dokonca i figy. V tomto prípade zvoľte ovocie, ktoré máte najradšej.
  • Crumble môžete podávať ešte teplý, ale i vychladený. Skvelo chutí v kombinácii so zmrzlinou či s vyšľahanou smotanou.

S čím najradšej pripravujete a kombinujete crumble? Máte obľúbené suroviny na mrveničku či ovocie? Inšpirujte nás, potešíme sa! 🙂

Zdieľať

Vložiť komentár