AngieBakes
Ingrediencie
- 1,5kg sliviek
- 300g SweetFamily kryštálového cukru
- 2PL sušenej levandule
- 1 balík Gelfix Extra 2:1
Slivky umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a tyčovým mixérom rozmixujeme dohladka. Prepasírujeme cez sitko a nalejeme do väčšieho hrnca. Na strednom ohni varíme. Zatiaľ si sušenú levanduľu zmiešame s 1 lyžicou cukru a pomelieme na jemno. Preosejeme cez sitko a pridáme do hrnca. Gelfix zmiešame s 2 lyžicami cukru a pridáme k slivkovej zmesi, premiešame a nakoniec pridáme aj zvyšok cukru. Za stáleho miešania necháme zovrieť a potom ešte varíme 5 minút.
Uvarený džem nadávkujeme do sklenených nádobiek, uzatvoríme viečkami a postavíme hore dnom na 10 minút. Z tejto dávky mi vyšli 3 menšie 200 ml nádobky.
Zdieľať