Koledu alebo koláčik? (linecké koláče, recept Sladkej babky)

Linecké koláčiky patria neodmysliteľne k Vianociam. Lucia a naša Sladká babka sa preto pustili do ich prípravy a Lucia si vyskúša, ako ich pripraviť tak, aby boli neodolateľné. Trochu džemu a trochu cukru spravia z lineckých koláčikov vynikajúcu pochúťku. Nech sa páči, naše vianočné video:-).

Postup prípravy si môžete vytlačiť po prekliku sem.

Ak recept vyskúšate, pochváľte sa s výsledkom na našom Facebooku alebo Instagrame.

Na prípravu lineckých koláčikov budeme potrebovať: 210 g hladkej múky; 140 g tuku na pečenie; 70 g práškového cukru; 2 žĺtky; nastrúhanú citrónovú kôru

Návod na prípravu lineckých koláčikov: tuk na pečenie zmiešame s hladkou múkou, práškovým cukrom a žĺtkami. Podľa chuti môžeme pridať nastrúhanú citrónovú kôru. Všetko spolu v rukách vymiešame, kým nevznikne cesto, dostatočne pevné na vaľkanie. Cesto dáme na 30 minút do chladničky oddýchnuť. Pripravíme si dosku, pomúčime ju, aby sa nám cesto nelepilo, a oddýchnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 – 4 milimentre. Z cesta vykrajujeme pomocou formičiek ľubovoľné tvary a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 8 – 10 minút pri 180 ° C. Keď je pečivo upečené, natrieme ho džemom a natretý kúsok vždy zlepíme s prázdnym. Hotové linecké koláčiky posypeme práškovým cukrom.

Odporúčanie sladkej babky: *Okrem klasickej príchuti lineckých koláčikov môžete vyskúšať aj iné varianty. Stačí pridať škoricu alebo kakao a tradičné linecké koláčiky dostanú nový šmrnc.

Zdieľať

Vložiť komentár