Ingrediencie

210 g hladkej múky

140 g tuku na pečenie

70 g práškového cukru

2 žĺtky

nastrúhanú citrónovú kôru

Linecké koláče (recept Sladkej babky)

- 11.12.2019 00:00  

 

Tuk na pečenie zmiešame s hladkou múkou, práškovým cukrom a žĺtkami. Podľa chuti môžeme pridať nastrúhanú citrónovú kôru. Všetko spolu v rukách vymiešame, kým nevznikne cesto, dostatočne pevné na vaľkanie. Cesto dáme na 30 minút do chladničky oddýchnuť. Pripravíme si dosku, pomúčime ju, aby sa nám cesto nelepilo, a oddýchnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 – 4 milimentre. Z cesta vykrajujeme pomocou formičiek ľubovoľné tvary a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 8 – 10 minút pri 180 ° C. Keď je pečivo upečené, natrieme ho džemom a natretý kúsok vždy zlepíme s prázdnym. Hotové linecké koláčiky posypeme práškovým cukrom.

Odporúčanie sladkej babky: *Okrem klasickej príchuti lineckých koláčikov môžete vyskúšať aj iné varianty. Stačí pridať škoricu alebo kakao a tradičné linecké koláčiky dostanú nový šmrnc.

 

Komentáre

 
 

Podobné články