Ingrediencie
- 210g hladkej múky
- 140g tuku na pečenie
- 70g práškového cukru
- 2 žĺtky
- nastrúhanú citrónovú kôru
Tuk na pečenie zmiešame s hladkou múkou, práškovým cukrom a žĺtkami. Podľa chuti môžeme pridať nastrúhanú citrónovú kôru. Všetko spolu v rukách vymiešame, kým nevznikne cesto, dostatočne pevné na vaľkanie. Cesto dáme na 30 minút do chladničky oddýchnuť. Pripravíme si dosku, pomúčime ju, aby sa nám cesto nelepilo, a oddýchnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 – 4 milimentre. Z cesta vykrajujeme pomocou formičiek ľubovoľné tvary a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 8 – 10 minút pri 180 ° C. Keď je pečivo upečené, natrieme ho džemom a natretý kúsok vždy zlepíme s prázdnym. Hotové linecké koláčiky posypeme práškovým cukrom.
Odporúčanie sladkej babky
Okrem klasickej príchuti lineckých koláčikov môžete vyskúšať aj iné varianty. Stačí pridať škoricu alebo kakao a tradičné linecké koláčiky dostanú nový šmrnc.