Klasické brownies sú v našich kuchyniach už pomerne známe. Čo tak ale vyskúšať ich variant vo svetlej blond verzii s použitím bielej čokolády? Nechajte sa zlákať na šťavnato vláčne cesto, ktoré ulahodí nejednému maškrtnému jazýčku. Inšpirujte sa naším receptom na blondies.
Ingrediencie
Suroviny na cesto:
- 2 vajcia
- 170g masla
- 100g práškového cukru
- 100g trstinového cukru
- 230g hladkej múky
- 200g bielej čokolády
* Z uvedeného množstva pripravíte približne 16 kusov.
Postup:
- Maslo so 100 g bielej čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli.
- Vajíčka s cukrami vymiešame do peny a pridáme vychladnuté rozpustené maslo s čokoládou.
- Nakoniec primiešame múku, soľ a zvyšnú bielu čokoládu nakrájanú na malé kúsky.
- Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie s rozmermi 20 × 20 cm pri teplote 155 °C približne 20 – 25 minút.
Dobré rady na záver:
- Pri príprave cesta si dajte záležať na dôkladnom premiešaní surovín – najmä po pridaní múky, aby vám v ceste nezostali hrudky.
- Koláč nechajte pred krájaním dobre vychladnúť, bude sa vám s ním lepšie pracovať.
- Ak chcete blondies osviežiť, môžete navrch pred pečením pridať mrazené ovocie – napr. čučoriedky, ríbezle, maliny, prípadne iné bobuľovité ovocie, ktoré máte radi.
- Blondies sú vďaka bielej čokoláde skutočne sladkou maškrtou, preto ich stačí nakrájať na menšie porcie – štvorčeky.
- Ak chcete koláčik povýšiť ešte o stupeň vyššie, pridajte k nemu pri servírovaní napríklad kopček kyslastej malinovej či citrónovej zmrzliny.
Budeme veľmi radi, ak náš recept na blondies vyskúšate a podelíte sa o skúsenosti, prípadne tipy na jeho vylepšenie. Prajeme príjemné maškrtenie. 🙂
Zdieľať