Blondies

Uložiť

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Klasické brownies sú v našich kuchyniach už pomerne známe. Čo tak ale vyskúšať ich variant vo svetlej blond verzii s použitím bielej čokolády? Nechajte sa zlákať na šťavnato vláčne cesto, ktoré ulahodí nejednému maškrtnému jazýčku. Inšpirujte sa naším receptom na blondies.

Ingrediencie

Suroviny na cesto:

  • 2 vajcia
  • 170g masla
  • 100g práškového cukru
  • 100g trstinového cukru
  • 230g hladkej múky
  • 200g bielej čokolády

* Z uvedeného množstva pripravíte približne 16 kusov.

Postup:

  • Maslo so 100 g bielej čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli.
  • Vajíčka s cukrami vymiešame do peny a pridáme vychladnuté rozpustené maslo s čokoládou.
  • Nakoniec primiešame múku, soľ a zvyšnú bielu čokoládu nakrájanú na malé kúsky.
  • Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie s rozmermi 20 × 20 cm pri teplote 155 °C približne 20 – 25 minút.

Dobré rady na záver: 

  • Pri príprave cesta si dajte záležať na dôkladnom premiešaní surovín – najmä po pridaní múky, aby vám v ceste nezostali hrudky.
  • Koláč nechajte pred krájaním dobre vychladnúť, bude sa vám s ním lepšie pracovať.
  • Ak chcete blondies osviežiť, môžete navrch pred pečením pridať mrazené ovocie – napr. čučoriedky, ríbezle, maliny, prípadne iné bobuľovité ovocie, ktoré máte radi.
  • Blondies sú vďaka bielej čokoláde skutočne sladkou maškrtou, preto ich stačí nakrájať na menšie porcie – štvorčeky.
  • Ak chcete koláčik povýšiť ešte o stupeň vyššie, pridajte k nemu pri servírovaní napríklad kopček kyslastej malinovej či citrónovej zmrzliny.

Budeme veľmi radi, ak náš recept na blondies vyskúšate a podelíte sa o skúsenosti, prípadne tipy na jeho vylepšenie. Prajeme príjemné maškrtenie. 🙂

Zdieľať

Vložiť komentár