Ingrediencie

Na korpus:

190 gmaslových sušienok

90 gmasla

Na plnku:

250 gsmotanového syra Philadelphia

125 gjemného nízkotučného tvarohu

125 gkyslej smotany

6 lyžícSweetFamily kryštálového cukru

3hrušky

3vajíčka

Hruškový cheesecake

AngieBakes - 03.01.2019 15:51  

Na korpus si pomelieme keksíky a zmiešame ich s rozpusteným maslom. Rukou spracujeme a natlačíme ich na dno 22 cm tortovej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Hrušky olúpeme a nakrájame ich na hrubšie plátky. Na suchej panvici ich trošku opekáme, kým trošku nezmäknú a nechytia hnedú farbu. Necháme ich trošku vychladnúť a naukladáme ich na keksíkový korpus. Na krém si vyšľaháme tvaroh, smotanový syr, kyslú smotanu s cukrom a nakoniec prišľaháme aj vajíčka. Krém nanesieme na hrušky. Rúru zapneme na 175 °C, na dno rúry dáme stredný plech naplnený teplou vodou (aby sa cheesecake nevysušil pri pečení). Cheesecake pečieme najprv 15 minút, potom teplotu znížime na 160 °C a pečieme ďalších 40 minút. Po upečení vyberieme, necháme vychladnúť a nakoniec uložíme cez noc do chladničky stuhnúť.

 

Komentáre

 
 

Podobné články