80 min

Ingrediencie

Forma: tortová s priemerom 20 cm

Na cesto:

280 g hladkej múky

150 g mrkvy

130 g SweetFamily trstinového cukru

100 g mletých mandlí

170 ml bieleho jogurtu

1 lyžička mletej škorice

1/2 balíka kypriaceho prášku

3 vajíčka

1 väčšie jablko

Na krém:

200 g masla

500 ml mlieka

4-5 PL SweetFamily práškového cukru

2 balíky mandľového pudingového prášku

1 balík vanilkového cukru

mandľové plátky na ozdobu

Jablkovo - mrkvový koláč s mandľovým krémom

- 11.01.2019 15:57  

Jablkovo - mrkvový koláč s mandľovým krémom

 

Rúru zapneme na 175 stupňov. Formu vystelieme papierom na pečenie. Mrkvu aj jablko umyjeme, olúpeme a nastrúhame na jemno. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme jogurt, nastrúhanú mrkvu, jablko a škoricu a napokon múku zmiešanú s kypriacim práškom a mletými mandľami. Cesto nalejeme do formy, uhladíme vrch a dáme piecť na 40 minút. V polovici pečenia vrch prikryjeme alobalom. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

 

Na krém si v 100 ml mlieku ručnou metličkou vyšľaháme mandľový pudingový prášok a zbytok mlieka s vanilkovým cukrom dáme variť. Keď už je mlieko horúce, pri stálom miešaní prilejeme mandľový krém a miešame, až kým nám puding nezhustne. Odstavíme z ohňa a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a postupne pridávame mandľový puding a šľaháme, až kým krém nebude hladký. Nanesieme ho na vrch aj boky koláča a vrch posypeme mandľovými lupienkami. Skladujeme v chladničke.

 

Komentáre

 
 

Podobné články