Ingrediencie

250 g mascarpone

200 g bieleho jogurtu gréckeho typu

150 g nakrájaných jahôd

150 g malín

70 g čerešní

3 PL plus 1 PL SweetFamily trstinového cukru

2 PL medu

1/2 vydlabaného vanilkového lusku (môžete nahradiť 1 ČL vanilkovej arómy)

hrsť nadrobno nasekaných pistácii

Jahodovo-malinová zmrzlina s pistáciami

Recept The story of a cake - 11.01.2019 12:20  

Jahodovo-malinová zmrzlina s pistáciami

 

Rúru vyhrejeme na 200 stupňov a na plech položíme papier na pečenie. Zmiešame jahody, maliny s 3 PL cukru a rozložíme rovnomerne na plech. Dáme piecť na cca 10 minút. Necháme vychladnúť. Vychladnuté jahody s malinami dáme do misky a rozmixujeme tyčovým mixérom. Pridáme mascarpone, grécky jogurt, med a vnútro vanilkového lusku a ešte raz premixujeme. Zmes dáme do chlebíkovej formy a odložíme do mrazničky. Ak nemáte zmrzlinovač, tajomstvo skvelej domácej zmrzky spočíva v pravidelnom vyberaní z mrazničky a premiešavaní (aby sa vám netvorili v zmrzke kryštáliky ľadu).

 

Zmrzlinu vyberieme každú pol hodinku a lyžičkou premiešame, aby rovnomerne chladla. Hotová bude asi do 3-4 hodín. Čerešne dáme na panvicu s cukrom a trochou vody a povaríme.  Necháme vychladnúť a krátko pomixujeme. Túto čerešňovú zmes môžeme zľahka primiešať k zmrzline, keď je už mierne zamrznutá, ale ešte nie úplne. Vrch zmrzliny posypeme nadrobno nasekanými pistáciami.

 

Komentáre

 
 

Podobné články