Osviežujúca, exotická, lahodná – kombinácia krémového kokosového mlieka a sladkej chuti broskýň spolu skvelo ladí. Navyše uspokojí chuťové poháriky každého milovníka nepečených dezertov, preto ňou potešíte na rodinných oslavách, ale aj posedeniach s priateľmi. Vyskúšajte prípravu tohto lahodného receptu, ktorý je ideálnym variantom na teplé letné dni.
Ingrediencie
- 500ml kokosového mlieka
- 50g krupicového cukru
- 3 plátky želatíny
- 3 menšie broskyne
* Uvedené množstvo vystačí na 4 porcie.
Postup
- Pripravíme si poháriky alebo nádobky, v ktorých chceme panna cottu podávať.
- Plátky želatíny vložíme do misky so studenou vodou tak, aby boli ponorené, a necháme chvíľu napučať.
- Medzitým zohrejeme kokosové mlieko s cukrom aspoň na 80 °C.
- Z 2 a ½ plátka želatíny vyžmýkame prebytočnú vodu a rozpustíme v horúcom kokosovom mlieku.
- Ešte teplú zmes prelejeme do pripravených pohárikov a dáme na pár hodín (alebo cez noc) schladiť, kým nestuhne.
- Broskyne nakrájame na malé kocky, vložíme do hrnca a podlejeme 2 lyžicami vody.
- Varíme, kým broskyne nezmäknú, potom odstavíme a pridáme zvyšnú želatínu.
- Takto pripravené broskyne nalejeme na stuhnutú kokosovú panna cottu.
Buchtová sladká dielňa radí
Do broskyňovej zmesi môžeme pridať aj trochu cukru – podľa chuti.
Dobré rady na záver
- Namiesto broskýň môžete použiť akékoľvek ovocie, ktoré máte radi. Jahody, maliny, mango či ananás budú s kokosovým mliekom chutiť skvelo.
- Nebojte sa pridať namiesto klasického cukru napríklad trstinový – panna cotte dodá jemne karamelovú chuť aj farbu.
- Hotovú kokosovú panna cottu môžete posypať sušenými kokosovými plátkami.
- Panna cottu môžete servírovať v sklenených nádobkách, prípadne v klasických pohároch. Ak by ste sa rozhodli pre plastovú misku, nechajte zmes dôkladne vychladnúť.
Milí čitatelia, dáte tomuto sviežemu dezertu šancu? S akým ovocím ho budete kombinovať? Ak sa do prípravy pustíte, neváhajte sa s nami podeliť o výsledok.
Zdieľať