Ingrediencie

Kvások:

40 ml vlažného mlieka

1 PL múky

1 PL cukru SweetFamily hrubý kryštál

1/4 kocky droždia

Cesto:

170 g múky (ja som použila 1:1 špaldovú a klasickú pšeničnú)

50 ml mlieka

30 ml rastlinného oleja alebo 30 g rozpusteného masla

2 PL cukru SweetFamily hrubý kryštál

1 ČL kardamonu (môže byť aj škorica)

1 celé vajce

štipka mletého zázvoru

štipka soli

Náplň:

250 g jabĺk nakrájaných na plátky

50 g cukru SweetFamily práškový

40 ml mlieka

160 ml kyslej smotany

1 rozšľahané vajce

1 ČL kardamonu (môže byť aj škorica)

½ vrecka pudingu (napr. vanilkového)

Mandľová posýpka:

50 g ovsených vločiek

35 g cukru SweetFamily práškový

30 g masla

hrsť mandľových lupienkov

Kysnutý jablkáč s mandľovou posýpkou

Recept The story of a cake - 11.01.2019 13:06  

Kysnutý jablkáč s mandľovou posýpkou

 

Pripravíme si okrúhlu formu 26 cm alebo menší obdĺžnikový plech

Zmiešame všetky ingrediencie na kvások a necháme ho asi 10 minút pracovať. Zmiešame všetky ingrediencie na cesto a nakoniec pridáme aj kvások. Ak je potrebné, pridáme ešte trocha múky. Vymiesime vareškou alebo v kuchynskom robote. Cesto zakryjeme utierkou a necháme nakysnúť.

 

Medzitým si nakrájame jablká. Pripravíme si aj náplň. Zmiešame mlieko, v ktorom sme rozmiešali puding s kyslou smotanou, cukrom, pridáme aj vajce a kardamón. Nakysnuté cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy (26 cm okrúhlej formy alebo na menší obdĺžnikový plech) na pečenie. Roztiahneme po celej ploche tak, aby bolo skôr tenšie. Necháme ešte chvíľu podkysnúť. Na cesto naukladáme jablká, zalejeme náplňou a posypeme posýpkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca na 25 minút.

 

Komentáre

 
 

Podobné články