Ingrediencie
Medvedie labky:
- 250g polohrubej múky
- 130g masla
- 100gmletých orechov
- 90g SweetFamily práškového cukru
- 1 vajíčko
- nastrúhaná kôra z 1 citróna
Kokosové salonky:
- 125ml smotany na šľahanie
- 30g SweetFamily kryštálového cukru
- 70g sušeného kokosu
- 200g horkej čokolády min. 70%
Levanduľové linecké
- 300g hladkej múky
- 200g masla
- 100g SweetFamily práškového cukru
- 2 žĺtka
- štipka soli
- nastrúhaná kôra z 1 citróna
- 1 lyžica medu
- 1,5 lyžice pomletej sušenej levandule
Počet porcií: 24
Medvedie labky
Všetky suroviny na cesto spracujeme na pevné cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na hodinu do chaldničky. Rúru zapneme na 180 stupňov, formičky na medvedie labky jemne vymažeme maslom. Z cesta odoberáme malé kúsky a natlačíme ich do formičiek. Uložíme ich na plech a pečieme cca 12-14 minút. Po upečení vyberieme, chvíľu necháme vychladnpť vo formičke a ešte teplé vyklopíme. Vyvaľkáme ich v zmesi práškového a vanilkového cukru. Ak chceme pripraviť kakaové cesto, tak z múky odoberieme 20 g a nahradíme ho kakaom.
Kokosové salonky
Smotanu dáme variť v menšom hrnci spolu s cukrom. Keď už je horúca, pridáme kokos a miešame, až kým kokos nenasiakne tekutinu a zmes zhustne. Odstavíme z ohňa a necháme úplne vychladnúť. Z tejto hmoty tvarujeme malé obdĺžničky v tvare saloniek a uložíme ich na pár minút do chladničky. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a salonky do nej pomocou vidličky namáčame. Uložíme ich na papier na pečenie a necháme stuhnúť. Skladujeme v chlade.
Levanduľové linecké
Múku preosejeme s práškovým cukrom a rozmrvíme s maslom. Pridáme ostatné ingrediencie a spracujeme pevné cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na hodinu do chladničky. Rúru zapneme na 170 stupňov. Plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska. Dáme piecť na cca 8-10 minút, vyberieme a necháme vychladnúť. 2 a 2 spolu zlepujeme džemom a podávame posypané práškovým cukrom.
Zdieľať