Ingrediencie

500 g malín

250 g mascarpone

100 g bielej čokolády

50 g SweetFamily práškového cukru

250 ml smotany na šľahanie

podlhovasté piškóty

Malinové tiramisu

AngieBakes - 11.01.2019 09:59  

Malinové tiramisu

 

Maliny zmiešame s práškovým cukrom a tyčovým mixérom vymiešame dohladka. Z tejto zmesi odoberieme dve-tri lyžice a zmiešame s toľkou vody, aby bola dostatočne tekutá - do nej budeme namáčať piškóty. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Smotanu vyšľaháme dotuha.

 

Mascarpone vyšľaháme s rozpustenou vychladnutou čokoládou, pridáme malinové pyré a nakoniec aj vyšľahanú smotanu. Pripravíme si obdĺžnikovú nádobu. Piškóty namočíme do malinovej vody a naukladáme na dno nádoby. Na to natrieme časť krému, opäť naukladáme piškóty a opäť krém. Opakujeme, až kým sa krém neminie, poprípade ak je nádobka menšia, tak zbytok môžeme dať do malých pohárikov. Uložíme na pár hodín do chladu - najlepšie na noc.

 

Pred podávaním môžeme posypať kakaom alebo ozdobiť celými malinami.

 

Komentáre

 
 

Podobné články