Mandľové palacinky s broskyňami a amarettom

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Recepty Fresshion

Ingrediencie

  • cca 4 porcie
  • 400g múky
  • 2PL mletých mandlí
  • 2PL SweetFamily hnedého cukru
  • 4 vajcia
  • 800-900ml mlieka
  • 2dcl oleja
  • 4 väčšie broskyne
  • 0,5dcl amaretta
  • 1ČL mletej škorice
  • SweetFamily hnedý alebo trstinový cukor (množstvo podľa toho, aké sladké sú broskyne)
  • voda

Vo väčšej mise zmiešame ingrediencie na cesto – múku, cukor, mandle, vajcia a olej, mlieka dáme najskôr okolo 700 ml a potom pridáme zvyšok, podľa toho aké je cesto husté – malo by byt tekuté, no zároveň nie príliš. Na panvicu dáme kvapku oleja, ja dávam iba pod prvú palacinku, ostatné sa potom nelepia. Na jednu palacinku použijem cca 3/4 naberačky cesta, tak aby bola palacinka čo najtenšia (množstvo však závisí od veľkosti vašej panvice).

Palacinky pečieme z oboch strán do zlatej farby. Keď máme palacinky hotové pripravíme si broskyňový rozvar. Broskyne nakrájame na malé kocky a dáme spolu asi s 1/2 hrnčekom vody do hrnca. Keď voda začne vrieť pridáme cukor a 1 čl škorice a necháme na miernom plameni bublať niekoľko minút, kým broskyne nezmäknú a rozvar nezačne hustnúť. Pridáme amaretto a premiešame. Odstavíme. Palacinky môžeme naplniť napríklad tvarohom, alebo ich nechať len tak, prázdne a na vrch dať ešte horúci rozvar. Posypať práškovým cukorm alebo lupienkami mandlí. Sú skvelým letným obedom alebo dezertom.

Zdieľať

Vložiť komentár