Mrkvový cheesecake

Uložiť

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Recept The story of a cake

Ingrediencie

Cesto:

  • 140g SweetFamily hnedého cukru
  • 130g hladkej špaldovej múky
  • 85g mletých vlašských orechov alebo mandlí
  • 1,5dl kokosového oleja
  • 1ČL prášku do pečiva
  • 1ČL škorice
  • ½ČL sódy bikarbóny
  • 3 až 4 stredne veľké mrkvy, nastrúhané najemno
  • 3 vajcia
  • štipka soli

Cheesecake vrstva:

  • 500g mascarpone
  • 75g SweetFamily hnedého cukru
  • 150ml kyslej smotany
  • 1ČL vanilkového extraktu
  • 3 menšie vajcia
  • šťava z ½ limetky

Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si formu na pečenie s priemerom 22 cm, ktorú vystelieme papierom na pečenie. Vyšľaháme si vajcia s cukrom dopenista. Prišľaháme kokosový olej a primiešame nastrúhanú mrkvu. Samostatne zmiešame múku s orechmi, práškom do pečiva, sódou, soľou, škoricou. Túto suchú zmes primiešame k mokrej a premiešame. Cesto nalejeme do formy a pečieme cca 20 – 25 minút pri teplote 180 stupňov.

Hotový korpus necháme vychladnúť. Pripravíme si cheesecake vrstvu. Vyšľaháme mascarpone s cukrom. Pridáme kyslú smotanu a postupne aj všetky vajcia. Všetko opriadne premiešame. Pridáme vanilkový extrakt a šťavu z pol limetky. Cheesecake vrstva bude trošku riedka, ale tak to má byť. Nalejeme ju na mrkvový korpus a opäť vložíme do rúry. Teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme cca 45-50 minút, kým nezačne vrchná vrstva chytať zlatistú farbu. Cheesecake vrstva sa bude aj tak ešte trošku triasť, ale rúru vypneme a koláč necháme chvíľu v rúre.

Vyberieme, necháme ho vychladnúť a potom vložíme do chladničky, aby stuhol. Hotový koláčik môžeme ozdobiť mletými vlašskými orechmi.

Zdieľať

Vložiť komentár