16 porcií

Ingrediencie

300 g hladkej múky

200 g masla izbovej teploty

200 g mascarpone

60 g SweetFamily kryštálového cukru

60 g SweetFamily hnedého cukru

60 g mletých vlašských orechov

1 ČL mletej škorice

SweetFamily práškový cukor na posypanie

Orechové rožteky

Recepty Stvory z kuchyne - 12.12.2018 12:37  

Orechové rožteky

 

Z múky, masla a mascarpone si vymiesime kompaktné cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme cez noc odpočívať v chladničke.

Na ďalší deň cesto vyberieme a rozdelíme na 4 rovnaké časti. Zmiešame si kryštálový cukor, hnedý cukor, mleté orechy a škoricu. Rozdelíme na 4 rovnaké časti.

Na pracovnú dosku si rozsypeme prvú časť zmesi mletých orechov a cukru a na tejto zmesi si rozvaľkáme 1 časť cesta do kruhu. Kruh rozdelíme na 16 častí ako pizzu a jednotlivé kúsky stočíme do rožtekov. Tieto ukladáme na plech. Postup opakujeme so zvyšnými časťami orechovej zmesi a cesta.

Rožteky pečieme pri teplote 175 °C cca 12 – 15 minút. Vychladnuté rožteky posypeme práškovým cukrom.

 

Komentáre

 
 

Podobné články