Z múky, masla a mascarpone si vymiesime kompaktné cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme cez noc odpočívať v chladničke.
Na ďalší deň cesto vyberieme a rozdelíme na 4 rovnaké časti. Zmiešame si kryštálový cukor, hnedý cukor, mleté orechy a škoricu. Rozdelíme na 4 rovnaké časti.
Na pracovnú dosku si rozsypeme prvú časť zmesi mletých orechov a cukru a na tejto zmesi si rozvaľkáme 1 časť cesta do kruhu. Kruh rozdelíme na 16 častí ako pizzu a jednotlivé kúsky stočíme do rožtekov. Tieto ukladáme na plech. Postup opakujeme so zvyšnými časťami orechovej zmesi a cesta.
Rožteky pečieme pri teplote 175 °C cca 12 – 15 minút. Vychladnuté rožteky posypeme práškovým cukrom.