Pavlova roláda

Uložiť

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Plnka z mascarpone doplnená kúskami čerstvých jahôd a zabalená v krehkom snehovom pláte. Reč je o Pavlovovej roláde, ktorá vás poteší chrumkavou štruktúrou navrchu a jemnosťou vnútri. Táto elegantná „pani“ mini pavloviek sa teší veľkej obľube a nemala by chýbať na vašom stole na najbližšej rodinnej oslave či posedení s priateľmi. Vyzerá a chutí úžasne. Presvedčte sa a pripravte si ju podľa nášho receptu.

Ingrediencie

Korpus:

  • 5 bielkov
  • 250g krupicového cukru
  • 2PL citrónovej šťavy
  • 1PL zemiakového škrobu

Plnka:

  • 250g mascarpone
  • 150ml 33% smotany na šľahanie
  • 20g krupicového cukru

Na dozdobenie:

  • 250g čerstvých jahôd
  • 125g čerstvých malín

* Z uvedeného množstva vznikne približne 10 porcií rolády.

Postup

  • Bielky s cukrom a citrónovou šťavou šľaháme na malých otáčkach približne 7 minút, až kým nevznikne lesklý a tuhý sneh.
  • Pridáme škrob, zvýšime otáčky a šľaháme do tuhej peny.
  • Penu presunieme na plech vystlaný papierom na pečenie a rozotrieme špachtľou približne do rozmeru 25 × 35 cm.
  • Pečieme pri 180 °C 10 minút, potom teplotu znížime na 130 °C a dopekáme 20 minút.
  • Upečený korpus ešte za tepla zrolujeme a necháme vychladnúť.
  • Plnku pripravíme vymiešaním smotany na šľahanie, mascarpone a cukru.
  • Plnku nanesieme na odrolovaný vychladnutý korpus, časť jahôd nakrájaných na malé kúsky naň poukladáme a zrolujeme.
  • Roládu dáme zachladiť zhruba na 2 hodiny a dozdobíme čerstvým ovocím.

Buchtová sladká dielňa radí

Pri zdobení Pavlovovej rolády dáme navrch trošku zvyšného krému, aby ovocie dobre držalo.

Dobré rady na záver

  • Bielky musia byť vyšľahané do poriadne tuhej peny – sneh by mal na metličke zo šľahača držať a nepadnúť.
  • Pri pečení Pavlovovej rolády berte do úvahy svoju rúru, nie každá pečie rovnako.
  • Snažte sa, aby ste mali rovnaký rozmer rozotretej bielkovej peny na plechu. Vtedy bude mať roláda správnu hrúbku a bude sa vám s ňou dobre pracovať.
Zdieľať

Vložiť komentár