Ingrediencie

300 g práškového cukru

150 g mascarpone

300 ml 33% smotany na šľahanie

2 PL citrónovej šťavy

2 PL smotanovo – vanilkového pudingu

2 PL kryštálového cukru

2 šľahačkové stužovače

2 vanilkové cukry

6 bielkov

čučoriedky / maliny / jahody podľa potreby

štipka soli

Pavlovova torta (recept Sladkej babky)

- 05.06.2019 00:00  

Pavlovova torta

 

Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky s práškovým cukrom a štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Do smotanového pudingu primiešame citrónovú šťavu, hmotu pridáme k snehu a opäť šľaháme. Sneh navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie do tvaru torty s priemerom 20 centimetrov a dáme do rúry. Sušíme najskôr pri 150 °C približne hodinu, potom pri 100 °C ďalšiu pol hodinu. Po vypnutí rúry necháme tortu v rúre ešte odstáť 1 hodinu. Rúru neotvárame, aby nám torta nepadla.

Zo smotany na šľahanie so stužovačom vyšľaháme šľahačku. Mascarpone si vo vedľajšej miske zmiešame s vanilkovým a kryštálovým cukrom a primiešame k vyšľahanej šľahačke Hmotu navrstvíme na upečený korpus a ozdobíme ovocím.

 

Komentáre

 
 

Podobné články