Pavlovova torta (recept Sladkej babky)

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

  • 300g práškového cukru
  • 150g mascarpone
  • 300ml 33% smotany na šľahanie
  • 2PL citrónovej šťavy
  • 2PL smotanovo – vanilkového pudingu
  • 2PL kryštálového cukru
  • 2 šľahačkové stužovače
  • 2 vanilkové cukry
  • 6 bielkov
  • čučoriedky / maliny / jahody podľa potreby
  • štipka soli

Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky s práškovým cukrom a štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Do smotanového pudingu primiešame citrónovú šťavu, hmotu pridáme k snehu a opäť šľaháme. Sneh navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie do tvaru torty s priemerom 20 centimetrov a dáme do rúry. Sušíme najskôr pri 150 °C približne hodinu, potom pri 100 °C ďalšiu pol hodinu. Po vypnutí rúry necháme tortu v rúre ešte odstáť 1 hodinu. Rúru neotvárame, aby nám torta nepadla.

Zo smotany na šľahanie so stužovačom vyšľaháme šľahačku. Mascarpone si vo vedľajšej miske zmiešame s vanilkovým a kryštálovým cukrom a primiešame k vyšľahanej šľahačke Hmotu navrstvíme na upečený korpus a ozdobíme ovocím.

Zdieľať

Vložiť komentár