AngieBakes
Ingrediencie
Na cesto:
- 350g hladkej múky
- 150g masla
- 80g SweetFamily práškového cukru
- 1PL kypriaceho prášku
- 1PL bieleho jogurtu
- 4 žĺtka
Na jablkovú vrstvu:
- 1kg jabĺk
- 5PL SweetFamily kryštálového cukru
- 3PL strúhanky
- 2ČL škorice
- šťava z polovice limetky
Na kokosovú vrstvu:
- 150g SweetFamily práškového cukru
- 130g strúhaného kokosu
- 4 bielka
Všetky suroviny na cesto zmiešame a spracujeme rukou a rozdelíme na 1/3 a 2/3. Zabalíme do potravinárskej fólie a menšiu časť uložíme do mrazničky a väčšiu časť do chladničky. Jablká umyjeme, ošúpeme a nastrúhame. V hrnci podusíme spolu s cukrom, škoricou a limetkovou šťavou. Necháme úplne vychladnúť (prebytočnú šťavu zlejeme). Bielka začneme šľahať a postupne primiešavame po menších dávkach práškový cukor až kým nevznikne hustá lesklá pena, do ktorej opatrne lopatkou primiešame kokos. Väčšiu časť cesta natlačíme do 26 cm koláčovej formy vymazanej maslom a vysypanej múkou. Posypeme strúhankou a vidličkou poprepichujeme.
Nalejeme naň jablkovú vrstvu, zarovnáme a na to vylejeme kokosovú penu, ktorú taktiež rovnomerne uhladíme. Zbytok cesta z mrazničky nastrúhame na vrch koláča. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180°C na 35 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť a potom krájame. Z tohto koláčika vyjde cca 8 porcií.
Zdieľať