Jablkovo-kokosový mrveničkový koláč

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

AngieBakes

Ingrediencie

Na cesto:

  • 350g hladkej múky
  • 150g masla
  • 80g SweetFamily práškového cukru
  • 1PL kypriaceho prášku
  • 1PL bieleho jogurtu
  • 4 žĺtka

Na jablkovú vrstvu:

  • 1kg jabĺk
  • 5PL SweetFamily kryštálového cukru
  • 3PL strúhanky
  • 2ČL škorice
  • šťava z polovice limetky

Na kokosovú vrstvu:

  • 150g SweetFamily práškového cukru
  • 130g strúhaného kokosu
  • 4 bielka

Všetky suroviny na cesto zmiešame a spracujeme rukou a rozdelíme na 1/3 a 2/3. Zabalíme do potravinárskej fólie a menšiu časť uložíme do mrazničky a väčšiu časť do chladničky. Jablká umyjeme, ošúpeme a nastrúhame. V hrnci podusíme spolu s cukrom, škoricou a limetkovou šťavou. Necháme úplne vychladnúť (prebytočnú šťavu zlejeme). Bielka začneme šľahať a postupne primiešavame po menších dávkach práškový cukor až kým nevznikne hustá lesklá pena, do ktorej opatrne lopatkou primiešame kokos. Väčšiu časť cesta natlačíme do 26 cm koláčovej formy vymazanej maslom a vysypanej múkou. Posypeme strúhankou a vidličkou poprepichujeme.

Nalejeme naň jablkovú vrstvu, zarovnáme a na to vylejeme kokosovú penu, ktorú taktiež rovnomerne uhladíme. Zbytok cesta z mrazničky nastrúhame na vrch koláča. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180°C na 35 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť a potom krájame. Z tohto koláčika vyjde cca 8 porcií.

Zdieľať

Vložiť komentár