Špaldovo-ovsený koláč plnený jahodami

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

AngieBakes

Ingrediencie

  • cca 600g čerstvých jahôd alebo aj zavárané ovocie
  • 280g jemne mletých ovsených vločiek
  • 150g celozrnnej hladkej špaldovej múky
  • 130g SweetFamily trstinového cukru
  • 230g masla izbovej teploty
  • 1ČL kypriaceho prášku
  • 2PL kukuričného škrobu – ak použijeme zavárané
  • nastrúhaná kôra z 1 citróna – ak použijeme zavárané

Ak použijeme zavárané ovocie, tak si najprv pripravíme plnku. Šťavu zo zaváraného ovocia nalejeme do hrnca, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, cukor podľa chuti (1-2 lyžice) a kukuričný škrob a na strednom ohni varíme za stáleho miešania, až kým nezhustne. Potom pridáme aj zvyšok ovocia, premiešame a odstavíme. Ak použijeme čerstvé ovocie, tak ho nakrájame na menšie kúsky.

Rúru zapneme na 180 stupňov. Na cesto si vyšľaháme maslo s cukrom a primiešame aj ovsené vločky, špaldovú múku a kypriaci prášok. Zmiešame – vareškou alebo rukou. Cesto by malo byť také trocha mrveničkové. Polovicu cesta natlačíme na dno vymastenej formy – 24 cm, na to nanesieme plnku (alebo naukladáme nahusto čerstvé jahody) a navrch nasypeme nahusto mrveničku zo zvyšku cesta. Dáme piecť do predhriatej rúry na cca 20-25 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.

Zdieľať

Vložiť komentár