Ingrediencie

cca 600 g čerstvých jahôd alebo aj zavárané ovocie

280 g jemne mletých ovsených vločiek

150 g celozrnnej hladkej špaldovej múky

130 g SweetFamily trstinového cukru

230 g masla izbovej teploty

1 ČL kypriaceho prášku

2 PL kukuričného škrobu - ak použijeme zavárané

nastrúhaná kôra z 1 citróna - ak použijeme zavárané

Špaldovo-ovsený koláč plnený jahodami

AngieBakes - 11.01.2019 09:37  

Špaldovo-ovsený koláč plnený jahodami

 

Ak použijeme zavárané ovocie, tak si najprv pripravíme plnku. Šťavu zo zaváraného ovocia nalejeme do hrnca, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, cukor podľa chuti (1-2 lyžice) a kukuričný škrob a na strednom ohni varíme za stáleho miešania, až kým nezhustne. Potom pridáme aj zvyšok ovocia, premiešame a odstavíme. Ak použijeme čerstvé ovocie, tak ho nakrájame na menšie kúsky.

 

Rúru zapneme na 180 stupňov. Na cesto si vyšľaháme maslo s cukrom a primiešame aj ovsené vločky, špaldovú múku a kypriaci prášok. Zmiešame - vareškou alebo rukou. Cesto by malo byť také trocha mrveničkové. Polovicu cesta natlačíme na dno vymastenej formy - 24 cm, na to nanesieme plnku (alebo naukladáme nahusto čerstvé jahody) a navrch nasypeme nahusto mrveničku zo zvyšku cesta. Dáme piecť do predhriatej rúry na cca 20-25 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.

 

Komentáre

 
 

Podobné články