Tartaletky s pudingom z vaječného likéru

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

AngieBakes

Ingrediencie

Na cesto:

  • 150g hladkej múky
  • 30g SweetFamily práškového cukru
  • 60g studeného masla
  • 1 vajíčko

Na krém:

  • 250ml mlieka
  • 150ml vaječného likéru
  • 150ml 30% smotany na šľahanie
  • 2-3PL SweetFamily kryštálového cukru
  • 1 balík vanilkového pudingového prášku

Múku zmiešame s práškovým cukrom, pridáme nakrájané maslo a vajíčko a vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a uložíme na hodinu do chladničky. Rúru zapneme na 180 stupňov. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho kruhy, ktoré uložíme do formičiek na tartaletky (s priemerom 10 cm). Popicháme dno vidličkou, uložíme na ne nastrihaný papier na pečenie a zaťažíme suchým bôbom. Takto dáme piecť na 15 minút, potom papier aj s bôbom odstránime a ešte dopekáme 5 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť.

Na plnku si do hrnca nalejeme 200 ml mlieka, vaječný likér a cukor a začneme variť. Vo zvyšnom mlieku vymiešame pudingový prášok. Keď už mlieko s likérom začne vrieť, prilejeme pudingový prášok rozmiešaný v mlieku a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Týmto pudingom naplníme pripravené tartaletky a necháme vychladnúť. Pred podávaním vyšľaháme smotanu do tuha a ozdobíme vrch tartaletiek. Z tejto dávky vyjdú 4 tartaletky.

Zdieľať

Vložiť komentár