Ingrediencie

450 ghladkej špaldovej múky (môže byť aj pšeničná)

165 grozpusteného masla

80 gsušených brusníc (namočených vo vode)

7 ginstantného droždia (1 balenie)

100 mlteplého (nie horúceho) mlieka

3 PLSweet Family hnedého cukru

2 PLperníkového korenia

2celé vajcia

Náplň:

100 gSweetFamily hnedého cukru

1 PLperníkového korenia

trochu rozpusteného masla na potretie cesta

Trhací perníkový chlebík

Recept The story of a cake - 05.09.2017 23:04  

Najprv si pripravíme kvások zmiešaním droždia, cukru a mlieka. 10 minút necháme kvások aktivovať. Ku kvásku pridáme múku zmiešanú s perníkovým korením.  Pridávame postupne vajíčka, rozpustené maslo a nakoniec brusnice. Spracujeme v kuchynskom robote vláčne cesto, prikryjeme utierkou a necháme hodinu na teplom mieste podkysnúť.

Nakysnuté cesto vyvaľkáme na veľký obdĺžnik, ktorý prekrojíme na viac menších obdĺžničkov (5, 6 ks). Prvý obdĺžnik natrieme štedro maslom a posypeme cukrom s korením. Opakujeme pri ďalšom obdĺžniku a ukladáme ich všetky na seba.  

Hotový pás rozkrájame  opäť na 5 až 6 častí a ukladáme do vymastenej chlebíčkovej formy na pečenie rozrezanou stranou nahor. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút. Z chlebíčka si nemusíme odkrajovať, stačí postupne trhať. Upečený chlebík necháme vychladnúť a vyberieme z formy. Posypeme cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou.

 

Komentáre

 
 

Podobné články