Trhací perníkový chlebík

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

  • 450g hladkej špaldovej múky (môže byť aj pšeničná)
  • 165g rozpusteného masla
  • 80g sušených brusníc (namočených vo vode)
  • 7g instantného droždia (1 balenie)
  • 100ml teplého (nie horúceho) mlieka
  • 3PL Sweet Family hnedého cukru
  • 2PL perníkového korenia
  • 2 celé vajcia

Náplň:

  • 100g SweetFamily hnedého cukru
  • 1PL perníkového korenia
  • trochu rozpusteného masla na potretie cesta

Postup

Najprv si pripravíme kvások zmiešaním droždia, cukru a mlieka. 10 minút necháme kvások aktivovať. Ku kvásku pridáme múku zmiešanú s perníkovým korením. Pridávame postupne vajíčka, rozpustené maslo a nakoniec brusnice. Spracujeme v kuchynskom robote vláčne cesto, prikryjeme utierkou a necháme hodinu na teplom mieste podkysnúť.

Nakysnuté cesto vyvaľkáme na veľký obdĺžnik, ktorý prekrojíme na viac menších obdĺžničkov (5, 6 ks). Prvý obdĺžnik natrieme štedro maslom a posypeme cukrom s korením. Opakujeme pri ďalšom obdĺžniku a ukladáme ich všetky na seba.

Hotový pás rozkrájame opäť na 5 až 6 častí a ukladáme do vymastenej chlebíčkovej formy na pečenie rozrezanou stranou nahor. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút. Z chlebíčka si nemusíme odkrajovať, stačí postupne trhať. Upečený chlebík necháme vychladnúť a vyberieme z formy. Posypeme cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou.

Zdieľať

Vložiť komentár