Ingrediencie

200 g čerstvých jahôd

200 g čerstvých malín

5 PL kryštálového cukru

5 PL hladkej múky

5 vajec

4 Zlaté klasy (alebo ovocné pudingy)

1 prášok do pečiva

lekvár na potretie

šťava z domáceho kompótu ( použili sme marhuľový kompót v bežnej 0,7 l zaváraninovej fľaši)

kryštálový cukor podľa potreby

šľahačka alebo pochúťková smotana s vanilkovým cukrom na ozdobu

Ušľachtilá bublanina (recept Sladkej babky)

- 10.07.2019 00:00  

 

Bielky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme žĺtky a múku s práškom do pečiva. Na vzniknuté cesto poukladáme približne polovicu z ovocia a pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu (prípadne použijeme papier na pečenie) cca 20 minút. Po upečení korpus potrieme lekvárom. Potom na cesto poukladáme druhú polovicu ovocia.

Z kompótovej šťavy, vody, cukru a Zlatého klasu uvaríme“ želatínu“. My sme postupovali tak, že sme si pripravili šťavu z jedného marhuľového kompótu, doplnili vodou tak, aby sme dostali  dva litre tekutiny a dochutili cukrom podľa uváženia. Do druhej nádoby  sme odliali  400 ml tekutiny, v ktorej rozmiešame 4 balenia Zlatého klasu. Pripravenú zmes pridáme do zvyšnej tekutiny a za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme cca 2 minúty, kým zmes nezačne hustnúť.

Ešte teplú „želatínu“ nalejeme na ovocie. Po vychladnutí môžeme koláč ozdobiť  šľahačkou alebo pochúťkovou smotanou ochutenou vanilkovým cukrom.

 

Komentáre

 
 

Podobné články