Ušľachtilá bublanina (recept Sladkej babky)

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

  • 200g čerstvých jahôd
  • 200g čerstvých malín
  • 5PL kryštálového cukru
  • 5PL hladkej múky
  • 5 vajec
  • 4 Zlaté klasy (alebo ovocné pudingy)
  • 1 prášok do pečiva
  • lekvár na potretie
  • šťava z domáceho kompótu ( použili sme marhuľový kompót v bežnej 0,7 l zaváraninovej fľaši)
  • kryštálový cukor podľa potreby
  • šľahačka alebo pochúťková smotana s vanilkovým cukrom na ozdobu

Bielky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme žĺtky a múku s práškom do pečiva. Na vzniknuté cesto poukladáme približne polovicu z ovocia a pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu (prípadne použijeme papier na pečenie) cca 20 minút. Po upečení korpus potrieme lekvárom. Potom na cesto poukladáme druhú polovicu ovocia.

Z kompótovej šťavy, vody, cukru a Zlatého klasu uvaríme“ želatínu“. My sme postupovali tak, že sme si pripravili šťavu z jedného marhuľového kompótu, doplnili vodou tak, aby sme dostali dva litre tekutiny a dochutili cukrom podľa uváženia. Do druhej nádoby sme odliali 400 ml tekutiny, v ktorej rozmiešame 4 balenia Zlatého klasu. Pripravenú zmes pridáme do zvyšnej tekutiny a za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme cca 2 minúty, kým zmes nezačne hustnúť.

Ešte teplú „želatínu“ nalejeme na ovocie. Po vychladnutí môžeme koláč ozdobiť šľahačkou alebo pochúťkovou smotanou ochutenou vanilkovým cukrom.

Zdieľať

Vložiť komentár