Ingrediencie

Suroviny:

70 g masla

200 g 54 % belgickej čokolády

100 g kryštálového cukru

1 KL kypriaceho prášku

2 vajcia

220 g hladkej múky

10 g kakaa

štipka soli

100 g práškového cukru

Crinkles

- 16.11.2022 11:00  

Malé a chutné popraskané sušienky obalené v cukre – to sú crinkles. Na povrchu chrumkavé a vnútri mäkučké. Ich príprava je rýchla a jednoduchá, počas vianočných sviatkov si ich môžete pripraviť napríklad aj spolu s deťmi. Ak ste ich ešte neskúšali, teraz prišiel ten správny čas. Inšpirujte sa naším receptom.

 

Postup:

 
  • Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny.
  • Pridáme rozpustené maslo a čokoládu.
  • K zmesi nakoniec pridáme všetky sypké suroviny, ktoré predtým zmiešame v miske.
  • Cesto dáme zachladiť na 45 minút.
  • Z vychladnutého cesta následne tvarujeme guľky, ktoré obalíme v práškovom cukre.
  • Uložíme na plech s dostatočnými medzerami a pečieme pri 160 °C 12 minút.
  • Crinkles po upečení musia byť mäkké.

Buchtová sladká dielňa radí: Dáme pozor, aby sme cesto príliš nevychladili, potom by mohlo byť príliš tuhé a zle by sa s ním pracovalo.

Dobré rady na záver:

  • Crinkles s vôňou pripomínajúcou Vianoce si pripravíte, ak do cesta pridáte napríklad škoricu či klinčeky.
  • Predtým ako crinkles obalíte v práškovom cukre, môžete ich obaliť aj v kryštálovom – ten zabezpečí lepšie popraskanie.
  • Pozor na množstvo práškového cukru na obaľovanie! Príliš veľa cukru spôsobí, že crinkles budú príliš roztečené, a málo cukru zasa to, že nenadobudnú správny objem.
  • V prípade, že nebudete mať k dispozícii belgickú čokoládu, môžete použiť aj klasickú horkú s vyšším percentom kakaa.
 

Komentáre

 
 

Podobné články