Ingrediencie:

Nepečené cesto:

250 g sušienok (podľa chuti)

500 g gaštanového pyré

50 g masla

trochu rumu

Krém:

200 g masla

100 g práškového cukru

3 vanilkové cukry

1 vanilkový puding

400 ml mlieka

500 ml 33% smotany na šľahanie

1 stužovač šľahačky

nastrúhaná čokoláda (čokoládové hoblinky)

Gaštanový zákusok bez pečenia (recept Sladkej babky)

- 26.11.2020 09:41  

 

Nepečené cesto:

Sušienky rozmrvíme a spracujeme s gaštanovým pyré, maslom a trochou rumu alebo rumovej arómy. Plech (vnútorná strana 32 x 39 cm) vystelieme papierom na pečenie a na dno natlačíme spracované cesto.

Krém:

Balenie vanilkového pudingu uvaríme podľa návodu s mliekom a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým a 1 vanilkovým cukrom. Zmes spojíme s vychladnutým pudingom a dobre vymiešame. Hmotu následne natrieme na gaštanové cesto.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme s 2 balíčkami vanilkového cukru a stužovačom šľahačky. Natrieme na vanilkový krém. Navrch nastrúhame čokoládu alebo posypeme čokoládovými hoblinkami.

Dáme do chladničky vychladnúť.             

 

 

Komentáre

 
 

Podobné články