Ingrediencie:

Na túto verziu horúceho jabĺčka bez alkoholu budete potrebovať:

1 l jablkového džúsu

Kôra z 1 pomaranča nakrájaná na tenké pásiky (môžete si pomôcť škrabkou na zemiaky)

1 celá škorica

3 klinčeky

30 – 50 g kryštálového alebo trstinového cukru (trstinový dodá mierne karamelovú príchuť)

Jablko nakrájané na tenké plátky

Horúce jabĺčko

- 13.12.2021 11:50  

Zimné obdobie si bez určitých kombinácií chutí nedokážeme predstaviť. Chladné počasie sa ľahšie zvláda s nápojom či pokrmom, ktoré príjemne zahrejú, nevynímajúc kombinácie korenín, ktoré potešia chuťové poháriky. Bez akých chutí si obdobie zimy neviete predstaviť vy?

V našich končinách sme zvyknutí na varené víno. So zmesou korenín a ovocia si ho dokážeme pripraviť aj v pohodlí domova. V zahraničí ho častokrát nájdete pod názvom mulled wine, prípadne v nemecky hovoriacich krajinách ako Glühwein. Pre tých, ktorým nelahodia tóny hrozna, však existuje aj verzia s jablčným džúsom. Mulled apple juice (prípadne mulled apple cider) sa v Británii tradične pije v období Vianoc a jeho prípravu zvládnu pod dozorom dospelého aj deti.


U „dospelákov“ je častokrát obľúbená verzia s pridaním cideru, jeho nealkoholická verzia je však nenáročná na prípravu. Jablčný džús je v tomto prípade v ideálnej symbióze spolu s korením, ktoré sa s jablkami tradične spája – či už ide o teplý závan škorice či korenisté klinčeky. Ako si ho pripraviť doma?

 

Postup:

 
  • Do hrnca vlejte jablkový džús, pridajte kôru z pomaranča, celú škoricu a klinčeky. Zamiešajte.
  • Nechajte zmes bublať na miernom ohni po dobu 5 – 10 minút, medzitým si nakrájajte jabĺčko na tenké plátky.
  • Keď zmes začne vrieť, prisypte do nej 30 g cukru. (Prípadne oslaďte podľa vašich preferencií.)
  • Servírujte s plátkom jablka.

Želáme vám, aby ste dlhé zimné obdobie prežili v teple domova a pohode. :)

 

Komentáre

 
 

Podobné články