Postup na krehké dno:
Múku a prášok do pečiva preosejeme, pridáme maslo nakrájané na kocky a spracujeme do mrveničky. Pridáme žĺtky, cukor, soľ, kyslú smotanu a rýchlo zamiesime (môžeme rozmixovať aj v kuchynskom robote). Z cesta vytvoríme guľku (cesto bude trochu lepkavé, ale vysypeme ho múkou). Zabalíme do fólie a dáme vychladiť na 30 - 60 minút.
Formu s rozmermi 32 x 22 cm vymastíme maslom a vyložíme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme na približný rozmer plechu s + 5cm po celom obvode. Tak aby rozprestreté cesto pokrylo aj okraje plechu. Popicháme vidličkou a opäť vychladíme v chladničke na 30 minút.
Pečieme pri teplote 180 °C asi 18 - 20 minút do zlatista.
Všetky suroviny na plnku spolu zmiešame. Na upečené dno nanesieme ríbezľovú plnku (môže byť horúca), zarovnáme.
Postup na bielkový sneh:
Bielky s cukrom šľaháme pri stredných otáčkach. Asi po 5 minútach, keď sa začne tvoriť pevnejší sneh, pridáme lyžicu škrobu a štipku soli. Sneh šlaháme ďalších 5 minút pri zvýšených otáčkach. Na ríbezľovú plnku nanesieme tuhý bielkový sneh posypaný mandľovými lupienkami a vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C, a ihneď znížime teplotu na 140 °C. Pečieme asi 1 hodinu, kým nebude sneh chrumkavý. Necháme vychladnúť a krájame.