Ingrediencie

5 kgtrstinového alebo kryštálového cukru

5 lvody

20 ksžihľavy (cca 20 cm vysoké stonky)

1citrón

1kyselina citrónová (80 g)

1kyselina sorbová (2 g)

Žihľavový sirup (recept Sladkej babky)

- 07.05.2019 00:00  

Nachystáme si 5-litrový pohár, do ktorého dáme žihľavu. Rozkrájame si citrón a pridáme ho k žihľave spolu s kyselinou citrónovou. Obsah zalejeme 5 litrami vody a necháme 24 hodín stáť. Po odstátí sirup scedíme, pridáme kyselinu sorbovú a trstinový cukor. My sme cukor pridávali postupne (1 kg cukru na 1 l žihľavového roztoku).  Miešame dovtedy, kým sa cukor nerozpustí.

TIP: My sme zaexperimentovali a použili trstinový cukor, ktorý dodá sirupu karamelovú príchuť. Ak dávate prednosť tradičnejšej chuti, použite  kryštálový cukor.

 

Komentáre

 
 

Podobné články