Ingrediencie

150 ghladkej múky

50 gmletých orechov

120 gmasla

1/2balíka kypriaceho prášku

100 gSweetFamily kryštálový cukor

3vajíčka

2jablká

200 mlsmotany na šľahanie

170 ghorkej čokolády 70%

Jablkovo-orechový koláč s čokoládovým krémom

AngieBakes - 03.01.2019 16:03  

Vajíčka rozdelíme. Bielka vyšľaháme dotuha, v druhej mise vymiešame žĺtka s cukrom do peny, pridáme maslo a potom aj múku zmiešanú s kypriacim práškom a mletými orechmi. Jablká olúpeme a nastrúhame, šťavu vymačkáme a pridáme k cestu. Tortovú formu 22 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou a nalejeme do nej cesto. Pečieme pri 180°C cca 30 minút. Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, necháme chvíľu vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha a pridáme rozpustenú čokoládu, spolu prešľaháme. Upečený koláč necháme vychladnúť, nanesieme naň krém a uložíme na pár hodín do chladničky. Ozdobíme orechmi a rozpustenou čokoládou.

 

Komentáre

 
 

Podobné články