Ingrediencie

Na cesto:

550 ghladkej múky

štipka soli

25 gdroždia

200 mlmlieka

3lyžice SweetFamily kryštálového cukru

1vajíčko

50 gmasla

1lyžica medu

Na vrch:

1vajíčko

2lyžice SweetFamily Retro hrubého kryštálového cukru

Sladké kysnuté venčeky

AngieBakes - 11.01.2019 10:24  

Najprv si pripravíme kvások - do 100 ml vlažného mlieka s 1 lyžicou cukru rozmrvíme droždie a necháme kysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, zvyšok cukru, med, vajíčko, mlieko, mäkké maslo a napokon aj pripravený kvások. Cesto miesime rukou alebo mixérom, až kým nebude hladké a nebude sa oddeľovať od dna misy. Prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme hodinu odležať na teplom mieste, kým zdvojnásobí svoju veľkosť.

Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, trocha premiesime a potom rozdelíme na 9 rovnakých častí. Každú časť rukou vyvaľkáme na dĺžku 70 cm a prehneme do písmena U. Dve nožičky zapletieme medzi sebou a konce pritlačíme. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie ďalej od seba. Každý venček potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme kryštálovým cukrom. Necháme ešte pol hodinu kysnúť. Rúru zapneme na 180 stupňov.

Venčeky pečieme cca 25 minút. Z tejto dávky vyjde 9 kusov.

 

Komentáre

 
 

Podobné články