Ingrediencie

500 g jemného tvarohu

200 g hladkej múkyň

150 g SweetFamily práškového cukru

100 g SweetFamily Stevi cukru

50 g masla

40 g kakaa

150 ml mlieka

2 lyžičky prášku do pečiva

3 vajcia

štipku soli

trochu rumu

čerešňový/malinový/iný džem

kôru z 1/2 pomaranča

čerstvé čerešne

Čokoládovo-čerešňová torta s ľahkým tvarohovým krémom

Recepty Fresshion - 10.01.2019 08:15  

Čokoládovo-čerešňová torta s ľahkým tvarohovým krémom

 

Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a trúbu necháme vyhriať na 170 stupňov.

 

Medzitým si z bielok vyšľaháme sneh s 50 g Stevi cukru. V druhej mise vymiešame dobiela maslo izbovej teploty so zvyškom cukru, pridáme žĺtky a striedavo vmiešavame sypké suroviny (múku s práškom do pečiva a kakaom) a mlieko. Nakoniec pridáme štipku soli a jemne stierkou zapracujeme pripravený sneh. Pečieme zhruba  35-40 minút.

 

Po vychladnutí korpus pozdĺžne rozkrojíme, pokvapkáme rumom a potrieme džemom. Následne si pripravíme krém, na ktorý vyšľaháme tvaroh s práškovým cukrom a pomarančovou kôrou. Polovicou krému potrieme spodný korpus, posypeme odkôstkovanými čerešňami, priklopíme druhým korpusom, na ktorý rozotrieme zvyšok krému a poukladáme čerešne. Tortu necháme pár hodín odležať (najlepšie cez noc), aby sa chute spojili a môžeme ochutnávať!

 

Komentáre

 
 

Podobné články