AngieBakes
Ingrediencie
- 300g polohrubej múky
- 250g SweetFamily kryštálového cukru
- 250g čerešní
- 160g bieleho jogurtu
- 100g horkej čokolády
- 130ml oleja
- štipka soli
- 4 vajíčka
- 1 balík kypriaceho prášku
Vajíčka rozdelíme, bielka začneme šľahať do tuha spolu so štipkou cukru. Keď už je pena tuhšia, postupne pridávame cukor a šľaháme, až kým nie je tuhá a lesklá. Pridáme po jednom žĺtka, olej, jogurt, múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec aj najemno nastrúhanú čokoládu. Rúru zapneme na 180°C.
Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme múkou alebo strúhankou, nalejeme do nej polovicu cesta. Na to naukladáme vykôstkované čerešne a zalejeme druhou polovicou cesta. Pečieme cca hodinu. Po upečení necháme trocha vychladnúť, vyklopíme na tanier a necháme úplne vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Zdieľať