Jogurtová bábovka s čerešňami

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

AngieBakes

Ingrediencie

  • 300g polohrubej múky
  • 250g SweetFamily kryštálového cukru
  • 250g čerešní
  • 160g bieleho jogurtu
  • 100g horkej čokolády
  • 130ml oleja
  • štipka soli
  • 4 vajíčka
  • 1 balík kypriaceho prášku

Vajíčka rozdelíme, bielka začneme šľahať do tuha spolu so štipkou cukru. Keď už je pena tuhšia, postupne pridávame cukor a šľaháme, až kým nie je tuhá a lesklá. Pridáme po jednom žĺtka, olej, jogurt, múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec aj najemno nastrúhanú čokoládu. Rúru zapneme na 180°C.

Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme múkou alebo strúhankou, nalejeme do nej polovicu cesta. Na to naukladáme vykôstkované čerešne a zalejeme druhou polovicou cesta. Pečieme cca hodinu. Po upečení necháme trocha vychladnúť, vyklopíme na tanier a necháme úplne vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Zdieľať

Vložiť komentár