Čokoládovo-rumové cupcakes s tmavým a bielym krémom

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

Na cesto:

  • 200g masla
  • 100g horkej čokolády min. 70%
  • 160g SweetFamily práškového cukru
  • 250g hladkej múky
  • 80g nadrobno nasekanej čokolády
  • 60g kakaa
  • 300ml mlieka
  • 4PL rumu
  • 1 vajíčko
  • 1/2 balíka kypriaceho prášku

Na tmavý krém:

  • 200g horkej čokolády
  • 300ml rastlinnej smotany na šľahanie

Na biely krém:

  • 125g masla
  • 180g SweetFamily práškového cukru
  • 250g krémového syra Philadelphia

Ideálne je, ak si tmavý krém pripravíme deň vopred. Smotanu dáme variť na strednej teplote, a keď už je horúca, ale ešte nevrie, odstavíme z ohňa a pridáme nalámanú čokoládu. Ručnou metličkou miešame, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Necháme vychladnúť, vrch prikryjeme potravinárskou fóliou a uložíme na noc do chladničky.

Na cesto na cupcakes si najprv vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo so 100 g čokolády. Rúru zapneme na 180 stupňov. Do veľkej misy prelejeme rozpustenú, mierne vychladnutú čokoládu a pridáme rum, práškový cukor, vajíčko a metličkou premiešame. Múku zmiešame s kakaom a striedavo s mliekom pridávame do zmesi. Napokon opatrne lopatkou primiešame aj nasekanú čokoládu. Plech na cupcakes vystelieme papierovými košíkmi a naplníme ich do 3/4 cestom. Dáme piecť na 25 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť.

Tmavý krém vyberieme z chladničky a mixérom na vysokých otáčkach šľaháme, až kým krém nebude pevný. Na biely krém si vyšľaháme spolu maslo s preosiatym práškovým cukrom a nakoniec pridáme aj krémový syr. Zdobiace vrecká naplníme krémami a ozdobíme vrch cupcakes.

Zdieľať

Vložiť komentár