75 min

  14 porcií

Ingrediencie

Na cesto:

200 g masla

100 g horkej čokolády min. 70%

160 g SweetFamily práškového cukru

250 g hladkej múky

80 g nadrobno nasekanej čokolády

60 g kakaa

300 ml mlieka

4 PL rumu

1 vajíčko

1/2 balíka kypriaceho prášku

Na tmavý krém:

200 g horkej čokolády

300 ml rastlinnej smotany na šľahanie

Na biely krém:

125 g masla

180 g SweetFamily práškového cukru

250 g krémového syra Philadelphia

Čokoládovo-rumové cupcakes s tmavým a bielym krémom

- 31.01.2019 14:48  

Čokoládovo-rumové cupcakes s tmavým a bielym krémom

 

Ideálne je, ak si tmavý krém pripravíme deň vopred. Smotanu dáme variť na strednej teplote, a keď už je horúca, ale ešte nevrie, odstavíme z ohňa a pridáme nalámanú čokoládu. Ručnou metličkou miešame, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Necháme vychladnúť, vrch prikryjeme potravinárskou fóliou a uložíme na noc do chladničky.

Na cesto na cupcakes si najprv vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo so 100 g čokolády. Rúru zapneme na 180 stupňov. Do veľkej misy prelejeme rozpustenú, mierne vychladnutú čokoládu a pridáme rum, práškový cukor, vajíčko a metličkou premiešame. Múku zmiešame s kakaom a striedavo s mliekom pridávame do zmesi. Napokon opatrne lopatkou primiešame aj nasekanú čokoládu. Plech na cupcakes vystelieme papierovými košíkmi a naplníme ich do 3/4 cestom. Dáme piecť na 25 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť. 

Tmavý krém vyberieme z chladničky a mixérom na vysokých otáčkach šľaháme, až kým krém nebude pevný. Na biely krém si vyšľaháme spolu maslo s preosiatym práškovým cukrom a nakoniec pridáme aj krémový syr. Zdobiace vrecká naplníme krémami a ozdobíme vrch cupcakes. 

 

Komentáre

 
 

Podobné články