AngieBakes
Ingrediencie
- 100g min. 70% horkej čokolády
- 30g masla
- 10g hladkej múky
- 2PL SweetFamily kryštálového cukru
- 2 vajíčka
- štipka soli
- maliny na ozdobenie
- SweetFamily práškový cukor na posypanie
Rúru si zapneme na 240°C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Dva kruhy o priemere 8 cm a výšky 4-5 cm vymažeme zvnútra maslom a vysypeme kakaom a uložíme na plech (ak také nemáme, môžeme ich pripraviť aj v keramických miskách alebo v plechu na muffiny).
Najprv si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom. Odstavíme a necháme trocha vychladnúť. Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme so štipkou soli a postupne pridávame cukor do hustého snehu. Žĺtka primiešame do rozpustenej čokolády. Tuhý sneh opatrne lopatkou primiešame k čokoláde a nakoniec pridáme aj múku. Toto cesto nalejeme do pripravených kruhov uložených na plechu (do keramických misiek alebo do plechu na muffiny).
Zdieľať