Ingrediencie

500g jemného tvarohu

180 ml/200g smotany na šľahanie

5 PL SweetFamily práškového cukru

4 PL celého maku

1 PL medu

1 vanilkový lusk

Domáca maková zmrzlina

Recepty Fresshion - 10.01.2019 15:14  

Domáca maková zmrzlina

 

Vo veľkej mise mixérom zmiešame naraz tvaroh, šľahačku a cukor. Keď začne zmes tuhnúť pridáme semienka z vanilkového lusku, med a mak. Mixujeme kým zmes ešte trochu nestuhne. Nie je potrebné, aby bola úplne vyšľahaná, stačí polotekutá konzistencia. Prelejem ju do plastovej uzatvárateľnej nádoby (ja som použila väčšiu obdĺžnikovú, aby zmrzlina rýchlejšie stuhla) a dáme na niekoľko hodín do mrazničky.

 

Komentáre

 
 

Podobné články