Orechové linecké pečivo

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Linecké pečivo je neodmysliteľnou súčasťou Vianoc a vianočného pečenia. V každej rodine sa naň nájde obľúbený a overený recept. Ak ste však ešte neskúšali pridať do cesta orechy, inšpirujte sa naším receptom a skúste počas týchto sviatkov niečo nové. Vďaka orechom bude pečivo ešte lahodnejšie.

Ingrediencie

  • 325g hladkej múky
  • 110g mletých vlašských orechov
  • 120g práškového cukru
  • 4 žĺtky
  • 250g masla
  • 20g vanilkového cukru
  • 200g prepasírovaného marhuľového džemu
  • 100g karamelovej čokolády Callebaut
  • 100g tmavej čokolády
  • 2ČL kokosového oleja
  • kúsky orechov a troška mletých orechov na ozdobovanie

* Z uvedeného množstva pripravíte zhruba 35 – 40 ks pečiva.

Postup

  • Múku, cukor, orechy, zmäknuté maslo, vanilkový cukor a žĺtky spolu vymiesime na hladké cesto.
  • Zabalené do fólie ho dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 5 hodín (ideálne cez noc).
  • Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a formičkami vykrajujeme obľúbené tvary, napríklad kolieska a srdiečka.
  • Pečieme ich pri 180 °C 9 – 10 minút.
  • Po upečení ich necháme vychladnúť a až následne plníme džemom.
  • Aby sa linecké pečivo s džemom dobre spojilo, musí odstáť aspoň 5 hodín.
  • Linecké pečivo namáčame do roztopenej tmavej alebo karamelovej čokolády. Čokoládu vždy rozpúšťame vo vodnom kúpeli a ku každej môžeme pridať 1 ČL kokosového oleja, aby bola lesklejšia.
  • Nakoniec pečivo ozdobíme kúskom orecha a mletými orieškami. 

Buchtová sladká dielňa radí

Dbajte na to, aby bolo cesto studené, vtedy sa vám s ním bude pracovať najlepšie, takže aj samotný výsledok bude podľa predstáv.

Dobré rady na záver

  • Orechové linecké pečivo plňte džemom podľa chuti – skvelo sa hodí aj jahodový či kyslejší ríbezľový, prípadne višňový. 
  • Ak radi experimentujete, môžete pečivo spojiť aj orechovým maslom (mandľovým, z kešu). 
  • Vyskúšať môžete aj linecké pečivo s penou

V akej kombinácii by ste chceli vyskúšať recept na orechové linecké pečivo? Máte obľúbený typ čokolády, prípadne posýpky, na ktorý nedáte dopustiť? Neváhajte sa s nami podeliť o svoje preferencie.

Zdieľať

Vložiť komentár