46 porcií

Ingrediencie

120 g mletých vlašských orechov

160 g gaštanovej múky

60 g masla

60 g SweetFamily hnedého cukru

1 vajíčko

štipka soli

Krém:

100 g gaštanové pyré

40 g masla

50 g rozpustenej kvalitnej čokolády (aspoň 52 percent)

Gaštanové bezlepkové hviezdičky

Recept The story of a cake - 04.12.2017 22:42  

Gaštanové bezlepkové hviezdičky

 

Na cesto si zmiešame nakrájané zmäknuté maslo, vajíčko, orechy, múku, štipku soli a cukor. Vypracujeme kompaktné cesto, zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke odpočívať aspoň hodinu.

Vychladnuté cesto vyvaľkáme alebo aspoň prstami roztlačíme na tenšiu placku, z ktorej vykrajujeme hviezdičky alebo iné tvary. Ukladáme na plech s papierom na pečenie. Z tohto množstva vyjde asi 46 hviezdičiek.

Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 10 minút. Hviezdičky budú po vybratí z rúry ešte trochu mäkké, ale to je v poriadku. Po vychladnutí budú pevnejšie.

Pripravíme si krém. Vyšľaháme maslo s gaštanovým pyré a pridáme mierne vychladnutú rozpustenú čokoládu. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka a spájame ním vychladnuté hviezdičky. Môžeme ich ešte poliať čokoládovou polevou alebo len posypať práškovým cukrom. Hotové skladujeme v chlade.

 

Komentáre

 
 

Podobné články