Hruškový koláč s čokoládou

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Recept The story of a cake

Ingrediencie

  • 120g čokolády
  • 110g masla
  • 90g SweetFamily trstinového cukru
  • 100g mletých pistácií
  • 1PL kakaa
  • 1ČL mandľový extrakt (môžete aj vynechať)
  • 3 malé hrušky
  • 3 vajíčka (samostatne bielky a žĺtky)
  • štipka soli

Pripravíme si formu s priemerom 20×30 cm a vytrieme ju maslom a poprášime kakaom. V hrnci nad parou si rozpustíme čokoládu s maslom. Samostatne vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Postupne primiešame aj čokoládovú zmes. Primiešame pistácie, kakao, môžeme pridať mandľový extrakt a štipku soli. Nakoniec zľahka primiešame samostatne vyšľahané bielky. Cesto nalejeme do formy.

Hrušky rozkrojíme na polovice, vyberieme jadro a tieto polovičky nakrájame tak, aby sme jeden koniec neprerezali a vytvorili „vejár“. Hrušky rozložíme po celej forme. (Alternatívne môžeme hrušky aj nakrájať na malé kúsky a vmiešať do cesta alebo plátky hrušiek naukladať na cesto). Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na 25 minút.

Zdieľať

Vložiť komentár