Ingrediencie

120 gčokolády

110 gmasla

3vajíčka (samostatne bielky a žĺtky)

90 gSweetFamily trstinového cukru

100 gmletých pistácií

1 PLkakaa

1 ČLmandľový extrakt (môžete aj vynechať)

Štipka soli

3malé hrušky

Hruškový koláč s čokoládou

Recept The story of a cake - 11.01.2019 12:24  

Pripravíme si formu s priemerom 20x30 cm a vytrieme ju maslom a poprášime kakaom. V hrnci nad parou si rozpustíme čokoládu s maslom. Samostatne vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny.  Postupne primiešame aj čokoládovú zmes. Primiešame pistácie, kakao, môžeme pridať mandľový extrakt a štipku soli. Nakoniec zľahka primiešame samostatne vyšľahané bielky. Cesto nalejeme do formy.

Hrušky rozkrojíme na polovice, vyberieme jadro a tieto polovičky nakrájame tak, aby sme jeden koniec neprerezali a vytvorili „vejár“. Hrušky rozložíme po celej forme. (Alternatívne môžeme hrušky aj nakrájať na malé kúsky a vmiešať do cesta alebo plátky hrušiek naukladať na cesto). Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na 25 minút.

 

Komentáre

 
 

Podobné články