Raňajkové pletenky z lístkového cesta s marhuľami a tvarohom

Uložiť

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Recepty Fresshion

Ingrediencie

  • 250g jemného tvarohu
  • 4PL SweetFamily práškového cukru
  • asi 5 menších marhúľ
  • lístkové cesto
  • kôra z jedného citróna
  • trstinový cukor
  • vajíčko na potretie

Tvaroh zmiešame s cukrom a citrónovou kôrou. Môžete pridať aj trošku rozmarínu alebo škorice. Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik. Cesto si otočíme na výšku a po oboch stranách narežeme rovnaký počet pásikov – akoby “strapcov“. Stred cesta zostane nenarezaný, tak aby sa naň dal natrieť pripravený tvaroh a naukladať očistené marhule. Keď naplníme stred cesta – potrieme tvarohom a naukladáme marhule, posypeme ich ešte trstinovým cukrom (podľa toho, aké sladké sú marhule), na vrchnej a spodnej strane cesto zahneme aby v rúre plnka nevytekala.

Potom postupne prekladáme pásiky cez seba – striedame pravú a ľavú stranu a uzatvoríme tak pletenku z vrchnej strany. Potrieme vajíčkom a opäť posypeme trstinovým cukrom, ktorý v rúre krásne skaramelizuje. Pečieme na 180°C asi 15-20 minút, kým nie sú pletenky na vrchu zlatej farby.

Najlepšie chutia ešte teplé!

Zdieľať

Vložiť komentár