Jahodové tiramisu v pohári

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Tiramisu patrí medzi najobľúbenejšie dezerty. Vďaka lahodnej kombinácii mascarpone, piškót a kávy si získalo srdcia milovníkov sladkého po celom svete. Kvšak prichádza sezóna jahôd, je čas na ľahšiu, ovocnú verziu tejto pochúťky. Jahodové tiramisu s mascarpone v pohári je dokonalý dezert na leto, pikniky a grilovačky bez nutnosti krájania. Navyše neobsahuje kávu, takže ho môžete pokojne ponúknuť aj malým nezbedníkom. Tento dezert si jednoducho zamilujete, pretože ho pripravíte bez pečenia. 

Suroviny na 4 až 6 pohárov tiramisu:

  • 500 g mascarpone
  • 200 g krupicového cukru
  • 4 žĺtky
  • 500 g jahôd
  • 2 vanilkové cukry
  • kôra z 1 citróna
  • dlhé piškóty alebo domáce piškóty
  • hrsť lyofilizovaných jahôd

Postup:

  • Polovicu jahôd (250 g) umyte, očistite, zmiešajte s vanilkovými cukrami, kôrou z citróna a rozmixujte. Odložte bokom.
  • Žĺtky s krupicovým cukrom vymiešajte do peny. Pridajte mascarpone a krátko vymixujte alebo vymiešajte.
  • Zvyšok jahôd umyte, očistite a nakrájajte nadrobno.
  • Do pohárov navrstvite piškóty namočené do jahodovej zmesi, krém z mascarpone, pár lyžíc jahodovej zmesi a nakrájané jahody. Zakryte ich ďalšou vrstvou krému z mascarpone a dajte zachladiť na niekoľko hodín.
  • Pred podávaním posypte rozdrvenými lyofilizovanými jahodami.
Jahodové tiramisu

Tipy, ako pripraviť úžasné jahodové tiramisu:

  • Zrelé jahody sú základ – čím sladšie a šťavnatejšie, tým lepšie. Ak sú kyslejšie, pomôže práškový alebo krupicový cukor.
  • Ideálne sú domáce piškóty. Môžete ich namáčať v sirupe alebo v ovocnej šťave z jahôd s troškou citróna – jahodové tiramisu tak získa ešte intenzívnejšiu chuť.
  • Dezert chutí najlepšie odležaný – nechajte ho v chladničke aspoň 4 až 6 hodín, ideálne cez noc.
  • Tiramisu nikdy nie je dosť. Vyskúšajte ďalšie varianty – čokoládové, malinové alebo mangové tiramisu.

Jahodové tiramisu dokazuje, že aj klasický recept sa dá pretvoriť na niečo nové a svieže. Ak hľadáte letný dezert na oslavu, táto ovocná verzia nesklame. Skombinujte obľúbené chute s čerstvým ovocím a dajte sa uniesť do taliansko-jahodového raja.

Zdieľať

Vložiť komentár