Nepečený gaštanový chlebík

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

  • 400g maslových sušienok
  • 350g gaštanového pyré
  • 100g SweetFamily práškového cukru
  • 100g masla
  • 150g horkej čokolády
  • 100ml mlieka

Na polevu:

  • 200g horkej čokolády

Postup

Maslo a 150 g čokolády spolu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme trocha vychladnúť. Sušienky pomelieme na jemno, zmiešame s práškovým cukrom.

Pridáme gaštanové pyré a rozpustenú čokoládu s maslom, rukou trocha spracujeme a pridáme toľko mlieka, aby bola hmota dobre spracovateľná (nie príliš tekutá, ani príliš suchá). Obdĺžnikovú formu na chlebík vystelieme potravinárskou fóliou a opatrne do nej rovnomerne natlačíme cesto. Uložíme na noc do chladu.

Na druhý deň chlebík opatrne vyklopíme na tanier a stiahneme fóliu. Na polevu si rozpustíme horkú čokoládu vo vodnom kúpeli a nalejeme ju na vrch vychladnutého chlebíka. Môžeme ešte ozdobiť nastrúhanou čokoládou.

Zdieľať

Vložiť komentár