Ingrediencie
- 110g masla izbovej teploty
- 100g čokolády
- 80g SweetFamily hnedého cukru
- 180g hladkej múky
- 2ČL mletej škorice
- 1/2ČL perníkového korenia (voliteľné)
- 1 žĺtok
- SweetFamily hnedý cukor na obalenie
Podpis
Z masla, cukru, žĺtku, múky, mletej škorice a perníkového korenia si vypracujeme cesto, ktoré by sa nemalo lepiť na ruky. Vystelieme si plech s papierom na pečenie.
Z cesta si odtrhávame malé časti, z ktorých vytvarujeme malé guličky, ktoré obaľujeme v hnedom cukre. Tie položíme na plech, sploštíme jemne a do stredu urobíme palcom jamku. Takto spracujeme celé cesto.
Plech vložíme na 60 minút do chladničky. Rúru si vyhrejeme na 180 °C a koláčiky pečieme 15 minút. Necháme vychladnúť na plechu. Keď sú koláčiky studené, plníme ich roztopenou čokoládou.
Zdieľať