Jahodové venčeky z odpaľovaného cesta

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

Na cesto:

  • 100g masla
  • 100g hrubej múky
  • 10PL vody
  • 4 vajíčka

Na krém:

  • 250g mascarpone
  • 200g rastlinnej smotany na šľahanie
  • 300g čerstvých jahôd
  • 3PL SweetFamily práškového cukru

Rúru zapneme na 200 stupňov. Plech vystelieme papierom na pečenie. Na cesto si do hrnca dáme maslo a vodu a necháme spolu zovrieť. Potom pridáme múku a dobre varechou premiešame. Odstavíme z ohňa a po jednom primiešame vajíčka. Cesto dáme do potravinárskeho vrecúška s okrúhlou špičkou a na plech tlačíme malé okrúhle kôpky veľkosti vlašského orecha. Necháme medzi nimi cca 3 cm medzeru, lebo pri pečení sa zväčšia do výšky aj do šírky. Dáme piecť pri 200 stupňoch na 20 minút a potom stiahneme teplotu na 150 stupňov a ešte pečieme ďalších 10-15 minút. Základ je, že pri pečení neotvárame rúru, lebo by cesto spľaslo!

Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Keď sú venčeky vychladnuté, každý v 2/3 orežeme a vnútro vydlabeme. Z jahôd vyberieme 6 väčších kusov a tyčovým mixérom vymiešame dohladka na jahodové pyré. Smotanu vyšľaháme dotuha. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom a jahodovým pyré a primiešame aj tuhú šľahačku. Tento krém dáme do zdobiaceho vrecúška a naplníme ním vnútro venčekov. Zvyšné jahody nakrájame na tenké kolieska a uložíme ich na vrch krému. Prikryjeme vrchnou časťou cesta a pred podávaním posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme čokoládovou polevou. Skladujeme v chlade.

Zdieľať

Vložiť komentár