Ingrediencie
Na cesto:
- 100g masla
- 100g hrubej múky
- 10PL vody
- 4 vajíčka
Na krém:
- 250g mascarpone
- 200g rastlinnej smotany na šľahanie
- 300g čerstvých jahôd
- 3PL SweetFamily práškového cukru
Rúru zapneme na 200 stupňov. Plech vystelieme papierom na pečenie. Na cesto si do hrnca dáme maslo a vodu a necháme spolu zovrieť. Potom pridáme múku a dobre varechou premiešame. Odstavíme z ohňa a po jednom primiešame vajíčka. Cesto dáme do potravinárskeho vrecúška s okrúhlou špičkou a na plech tlačíme malé okrúhle kôpky veľkosti vlašského orecha. Necháme medzi nimi cca 3 cm medzeru, lebo pri pečení sa zväčšia do výšky aj do šírky. Dáme piecť pri 200 stupňoch na 20 minút a potom stiahneme teplotu na 150 stupňov a ešte pečieme ďalších 10-15 minút. Základ je, že pri pečení neotvárame rúru, lebo by cesto spľaslo!
Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Keď sú venčeky vychladnuté, každý v 2/3 orežeme a vnútro vydlabeme. Z jahôd vyberieme 6 väčších kusov a tyčovým mixérom vymiešame dohladka na jahodové pyré. Smotanu vyšľaháme dotuha. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom a jahodovým pyré a primiešame aj tuhú šľahačku. Tento krém dáme do zdobiaceho vrecúška a naplníme ním vnútro venčekov. Zvyšné jahody nakrájame na tenké kolieska a uložíme ich na vrch krému. Prikryjeme vrchnou časťou cesta a pred podávaním posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme čokoládovou polevou. Skladujeme v chlade.
Zdieľať