90 min

Ingrediencie

Na cesto:

300 g mrkvy

200 g SweetFamily kryštálového cukru

250 g mletých mandlí

80 g hladkej múky

1 ČL mletej škorice

5 vajíčok

šťava z 1 citróna

Na krém:

180 g masla izbovej teploty

80 g SweetFamily práškového cukru

300 ml mlieka

1 balík mandľového pudingového prášku

2 PL SweetFamily kryštálového cukru

Mandľovo-mrkvová torta

AngieBakes - 03.01.2019 10:59  

Mandľovo-mrkvová torta

 

Mrkvu umyjeme, olúpeme a nastrúhame na jemno. Rúru si zapneme na 180°C, tortovú formu 22 cm vystelieme papierom na pečenie a strany potrieme maslom. Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme dotuha. Žĺtka vyšľaháme do peny s cukrom, pridáme citrónovú šťavu, nastrúhanú mrkvu, mleté mandle, škoricu a múku. Prešľaháme. Nakoniec lopatkou opatrne primiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do formy a pečieme približne 50 minút. Keď začne hnednúť vrch, prikryjeme papierom na pečenie. Po upečení vyberieme, necháme vychladnúť a potom rozkrojíme v polovici. Na krém si uvaríme puding s mliekom a cukrom za stáleho miešania a necháme potom vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a potom po lyžici primiešavame aj puding. Polovicu krému nanesieme na upečený korpus, prikryjeme druhým a zvyšok krému nanesieme na vrch a boky torty. Ozdobíme najemno nasekanými pistáciami a marcipánovými mrkvičkami.

 

Komentáre

 
 

Podobné články