90 min

Ingrediencie

Na cesto:

300 gmrkvy

200 gSweetFamily kryštálového cukru

250 gmletých mandlí

80 ghladkej múky

1 lyžička mletej škorice

5vajíčok

šťava z 1 citróna

Na krém:

180 gmasla izbovej teploty

80 gSweetFamily práškového cukru

300 mlmlieka

1 balík mandľového pudingového prášku

2 lyžice SweetFamily kryštálového cukru

Mandľovo-mrkvová torta

AngieBakes - 03.01.2019 10:59  

Mrkvu umyjeme, olúpeme a nastrúhame na jemno. Rúru si zapneme na 180°C, tortovú formu 22 cm vystelieme papierom na pečenie a strany potrieme maslom. Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme dotuha. Žĺtka vyšľaháme do peny s cukrom, pridáme citrónovú šťavu, nastrúhanú mrkvu, mleté mandle, škoricu a múku. Prešľaháme. Nakoniec lopatkou opatrne primiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do formy a pečieme približne 50 minút. Keď začne hnednúť vrch, prikryjeme papierom na pečenie. Po upečení vyberieme, necháme vychladnúť a potom rozkrojíme v polovici. Na krém si uvaríme puding s mliekom a cukrom za stáleho miešania a necháme potom vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a potom po lyžici primiešavame aj puding. Polovicu krému nanesieme na upečený korpus, prikryjeme druhým a zvyšok krému nanesieme na vrch a boky torty. Ozdobíme najemno nasekanými pistáciami a marcipánovými mrkvičkami.

 

Komentáre

 
 

Podobné články