Ingrediencie

100 g SweetFamily kryštálového cukru

250 g mascarpone

100 ml uvarenej silnej kávy

30 ml mlieka

25 ml rumu alebo kokosového likéru

1/2 ČL škorice

1 zrelé mango

1 limetka

3 vajíčka

okrúhle piškóty

kokos na ozdobenie

Mangové tiramisu

AngieBakes - 11.01.2019 11:14  

Mangové tiramisu

 

Najprv si pripravíme mangové pyré tak, že kúsky manga vymiešame tyčovým mixérom spolu s limetkovou šťavou a kôrou na hladký krém. Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme s 50 g cukru do hustej peny. Žĺtka vyšľaháme v druhej miske so zvyškom cukru, primiešame mascarpone a škoricu. Nakoniec opatrne lopatkou primiešame aj tuhý sneh.

 

Do horúcej uvarenej kávy primiešame mlieko a rum alebo likér. Pripravíme si 4 poháre a začneme vrstviť. Piškóty namočíme do kávy a naukladáme na dno pohárikov. Potom nasleduje vrstva mascarpone krému (aby sa lepšie dávkovalo, môžeme použiť potravinársky sáčok so zdobiacou alebo okrúhlou špičkou), na to nasledujú dve lyžice mangového pyré, opäť piškóty, mascarpone krém a mango pyré. Toto opakujeme aj do ostatných pohárov. Ozdobíme kokosom a skladujeme v chlade.

 

Komentáre

 
 

Podobné články